Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
11 Серпня, 2022 р., 08:42
За сім місяців поточного року малий бізнес Рівненщини сплатив до бюджетів територіальних громад   523,6 млн грн єдиного податку. Приріст до аналогічного періоду минулого року склав 58,1 млн грн, або плюс 13,8 відсотків. Про це повідомила заступник начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.
 
04 Серпня, 2022 р., 08:03
Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які є об’єктами оподаткування. Нагадаємо, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (2 437 500 грн).
 
04 Серпня, 2022 р., 08:02
Протягом січня-липня 2022 року до місцевих бюджетів Рівненської області платники податків сплатили 4  млрд 667 млн грн. Ця сума перерахованих податків  на 818 млн грн, або 21,3% більша, ніж за аналогічний період 2021 року.
 
04 Серпня, 2022 р., 08:02
Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України одноразова (спеціальна) добровільна декларація  підлягає перевірці у спеціальному порядку.      Уточнююча Декларація подається декларантом:      у разі виявлення контролюючим органом, за результатами камеральної перевірки арифметичних та логічних помилок у відповідній Декларації, що не призвели до недоплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (абзац другий п.п. 15.1 п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ);      у разі виявлення контролюючим органом, за результатами камеральної перевірки відповідної Декларації арифметичної помилки, що призвела до недоплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (абзац третій п.п. 15.1 п. 15 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ);      у разі виявлення контролюючим органом, за результатами камеральної перевірки відповідної Декларації арифметичної помилки, що призвела до переплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (абзац четвертий п.п. 15.1 п. 15 підрозд. 9 прим. 4розд. XX ПКУ);      після подання Декларації з урахуванням положень абзацу першого п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ та протягом періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант може одноразово скористатися правом додаткового розміщення коштів у національній та/або іноземній валюті у готівковій формі та/або банківських металах на спеціальному рахунку (абзац другий п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ).      При цьому, згідно з абзацом першим п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання Декларації;      після завершення періоду проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше поданої Декларації виключно у випадках, передбачених підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ (абзац перший п.п. 6.3 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX ПКУ);      При цьому, в даному випадку уточнююча Декларація подається декларантом за умови подання ним звітної (нової звітної) Декларації до строку закінчення зазначеного декларування та отримання за результатами проведеної камеральної перевірки повідомлення.      Уточнююча Декларація подається протягом 20 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.
 
11 Липня, 2022 р., 14:16
Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що не застосовують реєстратори розрахункових операцій  та/або програмні РРО, а застосовують розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій при реалізації технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів на території села, селища, якщо граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів).
 
11 Липня, 2022 р., 14:16
В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують жителям Рівненщини, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом минулого 2021 року. Податковим кодексом України визначено категорії громадян, які зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи.
 
11 Липня, 2022 р., 14:15
Як повідомила заступник начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, за шість місяців поточного року малий бізнес Рівненщини сплатив до бюджетів територіальних громад   455,3 млн грн єдиного податку. Приріст до аналогічного періоду минулого року склав 65,6 млн грн, або плюс 16,8 відсотків.
 
11 Липня, 2022 р., 14:15
ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що використання електронних сервісів податкової служби дозволяє платникам оперативно отримувати послуги в електронному вигляді, заощаджує їх час, скорочує до мінімуму контакти з органами ДПС.
 
28 Червня, 2022 р., 15:01
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що для того, щоб сплачена сума податків вірно відобразилась у інтегрованій картці платника податків, платнику необхідно правильно заповнювати платіжний документ. Для цього потрібно чітко дотримуватись вимог  наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 (із змінами) «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів».
 
28 Червня, 2022 р., 15:01
Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п.п. 169.2.1 п. 169.2 ст. 169 Податкового кодексу України податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь