Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
04 Лютого, 2022 р., 10:42
ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до норм Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані у разі виявлення несправностей:
 
04 Лютого, 2022 р., 10:41
З 1 січня розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом минулого 2021 року. Податковим кодексом України визначено категорії громадян, які зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи.
 
04 Лютого, 2022 р., 10:40
У січні поточного року на підтримку українських військових роботодавці та фізичні особи Рівненщини перерахували до бюджету 38,6  млн грн військового збору, що на 4,0 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомила заступник начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк.
 
27 Січня, 2022 р., 10:40
Відповідно до п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначеної згідно з п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, таких ставок:
 
27 Січня, 2022 р., 10:39
Відповідно до п. 3 розд. V Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» програмне рішення програмного реєстратора розрахункових операцій () під час роботи в режимі офлайн має забезпечувати постійний контроль, зокрема, щодо:
 
27 Січня, 2022 р., 10:39
Продовжуючи тему кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році, яка розпочалася з 1 січня 2022 року, в Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що окремі категорії фізичних осіб, відповідно до чинного податкового законодавства, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.
 
27 Січня, 2022 р., 10:38
Як повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській  області Зоя Хоній, у 2021 році платниками податків краю до зведеного бюджету забезпечено надходження екологічного податку у сумі 55,5  млн гривень. Із загальної суми надходжень, до державної казни спрямовано майже 38,6 млн грн, до місцевих бюджетів сплачено 16,9 млн гривень.
 
25 Січня, 2022 р., 10:35
Головне управління ДПC у Рівненській області нагадує, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані їх проводити через зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим роботи РРО або програмні РРО (ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (РК) (п. 1 ст. 3 Закону від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»).
 
25 Січня, 2022 р., 10:35
Згідно з п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків.
 
24 Січня, 2022 р., 10:34
В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, так звана податкова амністія.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь