Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
12 Січня, 2022 р., 15:24
Не зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку І групи.
 
12 Січня, 2022 р., 15:23
За останніми даними суб’єкти господарювання Рівненщини лише за десять днів січня поточного року вже зареєстрували та використовують при проведенні готівкових розрахунків 1047 програмних реєстраторів розрахункових операцій. Понад 95% новітніх РРО зареєстровано підприємцями-фізичними особами.
 
12 Січня, 2022 р., 15:23
Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.
 
12 Січня, 2022 р., 10:34
Добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.
 
12 Січня, 2022 р., 10:33
Упродовж 2021 року з доходів фізичних осіб, які працюють на Рівненщини, податкові агенти утримали та перерахували до зведеного бюджету 6 млрд 469 млн грн податку на доходи фізичних осіб. За словами в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській  області Віталія Чуя, близько 75 відсотків з цієї суми, або 4 млрд 840 млн грн., перераховано до місцевого бюджету.
 
12 Січня, 2022 р., 10:33
Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Постанова № 1336), затверджений Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік № 1336). Згідно з п. 4 Переліку № 1336 підприємства споживчої кооперації при здійсненні роздрібної торгівлі та громадського харчування на території села, а також сільськогосподарські товаровиробники, які використовують продукцію власного виробництва, мають право здійснювати розрахунки без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО (далі – ПРРО) з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.  
 
12 Січня, 2022 р., 10:32
Обов’язок використання РРО
 
11 Січня, 2022 р., 09:16
В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують мешканцям Рівненщини, що починаючи з січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у 2021 році. Зверніть увагу, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни та самозайняті особи, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.
 
11 Січня, 2022 р., 09:16
В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу, що до 01 вересня 2022 року триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб. В рамках податкової амністії фізичні особи можуть задекларувати іноземні активи за пільговою ставкою 7 %. Скористатись такою ставкою можна до 1 березня 2022.
 
11 Січня, 2022 р., 09:15
«Платники податків Рівненщини минулого року сплатили до бюджету  6,8 млрд грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», – повідомив керівник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь