Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рівненщина: податковими органами області забезпечено погашення понад 41 млн грн податкового боргу

Дата: 15.05.2023 08:56
Кількість переглядів: 308

За інформацією Головного управління ДПС у Рівненській області, станом на 01.05.2023 сума податкового боргу платників Рівненщини до Зведеного бюджету склала 819,5 млн гривень.

З метою забезпечення скорочення податкового боргу податківцями  області у січні-квітні поточного року вжито ряд заходів, в тому числі:

- по 1021 платнику податків складено акти опису майна та зареєстровано податкову заставу в державних реєстрах рухомого та нерухомого майна;

- направлено 67 позовів до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок готівкових (безготівкових коштів) юридичних осіб на суму 26,3 млн грн, по 58 платниках податків - юридичних особах прийнято рішення керівника контролюючого органу без звернення до суду про стягнення коштів з рахунків такого платника у банках та стягнення коштів за рахунок готівки, стягнуто коштів в погашення податкового боргу з банківських рахунків 1,8 млн гривень, стягнуто коштів за рахунок готівки 113,9 тис грн;

- направлено 7 позовів до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок заставленого майна боржника на суму 3,1  млн грн, передано на біржу для реалізації заставленого майна на суму 518,8 тис гривень;

- направлено 279 позовів до суду щодо звернення стягнення податкового боргу з фізичних осіб на суму 9,7 млн грн, забезпечено надходження в рахунок погашення податкового боргу 4,6 млн грн, в т.ч. стягнуто за виконавчими документами  органами ДВС – 1,4 млн гривень.

В результаті цих та інших заходів з початку року погашення податкового боргу живими коштами склало 41,1 млн грн (стягнення грошових коштів інкасовими дорученнями, сплата розстрочених податків та самостійне погашення боргу, інше).

Звертаємо увагу платників, що в умовах воєнного стану надзвичайно важливо забезпечити оперативне, належне та безперервне виконання бюджетів усіх рівнів. Адже посилення економічної стійкості держави напряму впливає на її здатність ефективно протистояти агресору. Тому, звертаємось до платників податків: контролюйте стан своїх розрахунків з бюджетом, вчасно сплачуйте передбачені законодавством  податки і збори, а у випадку виникнення податкового боргу, здійсніть заходи щодо його погашення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь