Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
02 Червня, 2022 р., 09:56
Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області роз’яснюють, що відповідно до п. п. 14.1.145 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) підакцизні товари (продукція) – товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які ПКУ встановлено ставки акцизного податку.
 
01 Червня, 2022 р., 08:12
Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що нормами Податкового кодексу України  визначено, що від сплати земельного податку звільняються: особи з інвалідністю першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
 
01 Червня, 2022 р., 08:11
В Головному управлінні  ДПС у Рівненській області  звертають увагу суб’єктів господарювання, що тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, штрафні санкції за відсутність реєстраторів розрахункових операцій у суб’єктів господарювання, які зобов’язані їх використовувати, не застосовуються. Виняток – реалізація підакцизних товарів, під час продажу яких РРО має використовуватися обов’язково.
 
01 Червня, 2022 р., 08:11
Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує жителям Рівненщини, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2021 року. В рамках цієї кампанії річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, з яких у 2021 році не сплачено податок на доходи фізичних осіб, слід було подати до 1 травня 2022 року. Зауважимо, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію закріплений у Конституції України. Зокрема, ст. 67 основного закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.
 
27 Квітня, 2022 р., 14:59
В ГУ ДПС у Рівненській області інформують суб’єктів господарювання, що тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, з врахуванням того, що платники ПДВ не мають можливості реєструвати в ЄРПН податкові накладні та розрахунки коригування до них, платники податку за операціями з придбання товарів/послуг, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних постачальниками не зареєстровано податкові накладні та/або розрахунки коригування до них, включають до складу податкового кредиту звітного періоду суми ПДВ, сплачені (нараховані) у складі вартості придбаних товарів/послуг, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених (отриманих) платником податку за операціями з придбання товарів/послуг відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».
 
27 Квітня, 2022 р., 14:58
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до норм чинного законодавства відновлено проведення фактичних перевірок суб’єктів господарювання, як юридичних, так і фізичних осіб - підприємців.
 
27 Квітня, 2022 р., 14:58
Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.04.2022 року № 467 (далі – Постанова), розширено кваліфіковані види діяльності Дія Сіті. 
 
26 Квітня, 2022 р., 12:03
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, відповідно до п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) відсоткова ставка для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування встановлюється у розмірі 2% доходу. Податковий (звітний) період для таких платників дорівнює календарному місяцю.
 
26 Квітня, 2022 р., 12:03
Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до абзацу першого п.п. 8.3 п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування Збору, визначеної згідно з п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, ставки 2,5 відс. щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 01 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація).
 
26 Квітня, 2022 р., 12:02
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляє, що дохід, отриманий фізичною особою – резидентом від послідовного продажу протягом звітного (податкового) року першого легкового автомобіля не оподатковується податком на доходи фізичних осіб, дохід від продажу другого легкового автомобіля оподатковується за ставкою 5 відс., а дохід від продажу третього та наступного легкового (вантажного) автомобіля оподатковується за ставкою 18 відсотків.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь