Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
19 Вересня, 2022 р., 10:53
У Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що за вісім місяців поточного року платникам, які перебувають на обліку в податковій службі області,  відшкодовано з бюджету 574 млн грн ПДВ, з них у серпні - 222,5 млн грн, що у порівнянні з  серпнем 2021 року більше на 53 відс, або на 77 млн гривень.
 
16 Вересня, 2022 р., 08:47
Головне управління ДПС у Рівненській  області нагадує, що відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.
 
16 Вересня, 2022 р., 08:46
Як повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, за вісім місяців 2022 року державні унітарні підприємства та їх об’єднання, а також господарські товариства, у статутних капіталах яких є частка держави, сплатили до зведеного бюджету 66,4 млн грн частини чистого прибутку, що на 36,8 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.
 
12 Вересня, 2022 р., 14:53
Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що за січень-липень платники податків спрямували до бюджетів усіх рівнів 5 мільярдів 279 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з відповідним періодом  2021 року  надходження зросли на понад 1,2 млрд грн, або на 30 відсотків.
 
12 Вересня, 2022 р., 14:53
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу фізичних осіб – підприємців, що базою нарахування єдиного внеску на  загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄВ) для ФОП на загальній системі оподаткування є сума доходу, що підлягає оподаткуванню ПДФО.
 
12 Вересня, 2022 р., 10:12
Інформуємо громадян про можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці, повідомляти податкову службу про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо:
 
12 Вересня, 2022 р., 10:11
Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу громадян, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (за витратами, понесеними у 2021 році, - по 31 грудня 2022 року).
 
12 Вересня, 2022 р., 10:11
Державна податкова служба України та її територіальні управління, зокрема Головне управління ДПС у Рівненській області, діють виключно у рамках законодавства, вся інформація щодо діяльності Служби оприлюднюється на офіційних інформаційних ресурсах ДПС.
 
12 Вересня, 2022 р., 10:10
Суб’єкти   господарювання Рівненщини, які  працюють за спрощеною системою оподаткування, протягом січня-серпня 2022 року сплатили до місцевих бюджетів майже 595 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2021 року ця сума збільшилась  на 31 млн грн, або на 6 відсотків. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.
 
08 Вересня, 2022 р., 16:05
За січень-серпень 2022 року на підтримку українських військових платники податків Рівненщини  сплатили понад 411 мільйонів гривень військового збору. За словами в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислава Грабового, порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 260 млн гривень, або на 30 відсотків. Лише у серпні до бюджету надійшло 59 млн грн, що на 21 млн грн, або 56 відсотків більше, ніж торік.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь