Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
27 Вересня, 2022 р., 13:27
Така процедура дасть можливість платникам переконатися у відсутності заборгованості перед бюджетом, а у разі її наявності  ­– запобігти подальшому накопиченню, вчасно сплативши борг. Зокрема, запрошуємо на звірку громадян, які є платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати з землю, оскільки за цими платежами  більше 27 тисяч фізичних осіб заборгували  бюджетам громад  43,3 млн гривень.
 
27 Вересня, 2022 р., 13:27
ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених ПКУ.
 
27 Вересня, 2022 р., 13:27
Як повідомила  заступника начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній,  за вісім місяців поточного року до місцевих бюджетів Рівненщини найшло 103,9 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів,  що на 7,8 відсотка перевищує надходження відповідного періоду минулого року. До скарбниць територіальних громад додатково надійшло понад 7,5  млн гривень.
 
21 Вересня, 2022 р., 08:26
Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2022 № 243 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» внесено зміни до порядків застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО).
 
21 Вересня, 2022 р., 08:25
В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що за вісім місяців  2022 року за результатами деклараційної кампанії фізичними особами – платниками податків Рівненщини до державного та місцевих бюджетів спрямовано 23,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3,1 млн грн військового збору. Зокрема, із сплаченої суми бюджети територіальних громад області отримали понад 18 млн. гривень.
 
20 Вересня, 2022 р., 10:15
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що тимчасове обмеження в праві виїзду за межі України може застосовуватися до керівника платника податків – юридичної особи або постійного представництва нерезидента (далі – платника податків-боржника) за наявності у такого платника податків податкового боргу, для якого виконуються дві умови одночасно:
 
20 Вересня, 2022 р., 10:15
Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до частини другої ст. 78 Бюджетного кодексу України  та Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії Державної податкової служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2019 № 60, поверненню з бюджету підлягають помилково та/або надміру сплачені суми грошових зобов’язань.
 
20 Вересня, 2022 р., 10:15
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що станом на 01.09.2022 сума податкового боргу до Зведеного бюджету платників податків Рівненщини склала 761,8 млн гривень. Зокрема, платники податків заборгували Державному бюджету 464,1 млн грн, відповідно борг перед місцевими бюджетами становить 297,7 млн гривень.
 
19 Вересня, 2022 р., 10:54
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що  у випадку перейменування назви міста, вулиці, провулка тощо, де розміщений об’єкт оподаткування, платник податків  повинен надати до контролюючого органу за основним місцем обліку Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування.
 
19 Вересня, 2022 р., 10:54
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов'язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об'єктів декларування, у разі місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п.«а» п. 4 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь