Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
09 Лютого, 2024 р., 15:34
ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що 01 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, яка триватиме до 01 травня 2024 року. 
 
09 Лютого, 2024 р., 15:34
Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що  відповідно до п.п. 266.8.1 п. 266.8 ст. 266 Податкового кодексу України (далі ПКУ), у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому припинилося право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а для нового власника – починаючи з місяця, в якому він набув право власності. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності (п.п. 266.8.2 п. 266.8 ст. 266 ПКУ).
 
09 Лютого, 2024 р., 15:33
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують підприємцям про встановлений законодавством обов’язок проведення розрахунків з покупцями товарів (послуг) із застосуванням РРО/ПРРО та видачею відповідних розрахункових документів.
 
08 Лютого, 2024 р., 14:47
Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу громадян та суб’єктів господарювання, що «тіньова» зайнятість і «тіньова» заробітна плата  – не лише серйозна соціальна, але й економічна проблема, через яку бюджети недотримують кошти, які сьогодні вкрай важливі для підтримки держави і нашої обороноздатності.  
 
08 Лютого, 2024 р., 14:47
Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що п.2 ст.3 Закону України від 06.07.1995 №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями встановлено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, в обов'язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі (у тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти).
 
08 Лютого, 2024 р., 14:46
У Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що у 2023 році платники податків Рівненщини - фізичні особи сплатили до бюджету 22,9 млн грн мінімального податкового зобов’язання. 
 
08 Лютого, 2024 р., 08:57
Відповідно до п.п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) плата за землю – це  обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Земельний податок – обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів (п.п. 14.1.72 п. 14.1 ст. 14 ПКУ). Власники земельних ділянок – це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які відповідно до закону набули права власності на землю в Україні, а також територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно (п.п. 14.1.34 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).
 
08 Лютого, 2024 р., 08:57
Платник податку отримав у 2023 році свідоцтво про на право спадщину на нерухоме майно від спадкодавця – рідної тітки. Податок та військовий збір при нотаріальному оформленні спадщини не сплачувався. Чи необхідно подавати декларацію?
 
08 Лютого, 2024 р., 08:56
Відповідно до п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) є роботодавці – ЮО та ФОП, зокрема ті, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством про працю, чи за цивільно-правовим договором (крім цивільно-правового договору, укладеного з ФОП, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань).
 
08 Лютого, 2024 р., 08:56
Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що за січень 2024 року платники податків Рівненщини спрямували до бюджетів усіх рівнів 668,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь