Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
08 Лютого, 2024 р., 08:55
ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що ДПС України пропонує бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.
 
08 Лютого, 2024 р., 08:54
Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс) обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) у платників податків виникає при отриманні:
 
08 Лютого, 2024 р., 08:54
Впродовж  січня 2024 року платники податків Рівненщини сплатили 49,8 мільйонів гривень військового збору.
 
08 Лютого, 2024 р., 08:54
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують суб’єктам господарювання, що 09 лютого 2024 року граничний термін подання:
 
08 Лютого, 2024 р., 08:53
Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що з 01.12.2023 р. відповідно до п.п. 69.35¹.  п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) діє мораторій на: 
 
08 Лютого, 2024 р., 08:53
Протягом січня 2024 року до місцевих бюджетів громад Рівненщини суб’єкти господарювання та громадяни сплатили 673,7 млн грн податкових платежів. Ця сума на 146 млн грн, або 27,7 % більша за надходження січня минулого року.
 
08 Лютого, 2024 р., 08:52
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, якщо вам відмовили у видачі фіскального чека чи у розрахунку банківською карткою, то порушили ваші права: вам відмовили у захисті.
 
08 Лютого, 2024 р., 08:51
За оперативними даними у січні 2024 року надходження податків до зведеного бюджету за платежами, що контролюються ГУ ДПС у Рівненській області, склали 1  млрд 246 млн гривень. Про це повідомив керівник податкової служби області Андрій Троцко.
 
31 Січня, 2024 р., 14:44
Особи, які мають статус ВПО (внутрішньо переміщеної особи), орендують житло, не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України, та не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання, можуть скористатися правом на податкову знижку. Для цього слід подати до податкових органів декларацію про майновий стан і доходи. До декларації необхідно додати копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, копію договору оренди житла, платіжні та розрахункові документи, що підтверджують факт сплати. Акцентуємо увагу, що розмір такої знижки не може перевищувати у розрахунку на календарний рік 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року.
 
31 Січня, 2024 р., 14:44
Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що підпунктом 14.1.114 ² п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що мінімальне податкове зобов’язання (далі – МПЗ) це – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. Сума МПЗ, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі – підприємцю, є загальним МПЗ.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь