Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
21 Листопада, 2023 р., 14:15
Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що громадяни мають можливість отримати податкову знижку у 2023 році за витратами, здійсненими у 2022 році. Для цього до 31 грудня включно необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.
 
21 Листопада, 2023 р., 14:14
Як відомо, наявність заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ)  – це не лише недоотримання коштів державою, за рахунок яких формується дохідна частина Пенсійного фонду України, а ще й втрата  громадянами права на соціальний захист.
 
20 Листопада, 2023 р., 14:47
Податковий кодекс України встановлює не тільки обов’язок сплати податків, а й надає платнику податків можливість подання податкової декларації при виникненні у фізичної особи права на отримання податкової знижки і поверненню надміру сплаченого податку у зв’язку з виникненням цього права.
 
20 Листопада, 2023 р., 14:46
За десять місяців поточного року платники податків Рівненщини сплатили до державного бюджету 171,1 млн грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції). Цей показник перевищив надходження відповідного періоду минулого року на 141,6 млн гривень.
 
20 Листопада, 2023 р., 14:46
Порядок оформлення розрахункових документів при проведенні розрахункових операцій за готівку в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначено Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). При цьому законодавчо визначено випадки звільнення продавця від обов’язкового надання покупцю складених за встановленою формою фіскальних чеків, надрукованих реєстратором розрахункових операцій (далі – РРО), або розрахункових квитанцій, заповнених вручну.
 
16 Листопада, 2023 р., 11:49
ГУ ДПС у Рівненській області звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування підакцизних товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та відображення реквізитів марок акцизного податку при продажі алкогольних напоїв.
 
16 Листопада, 2023 р., 11:49
У січні – жовтні 2023 року ГУ ДПС у Рівненській області опрацьовано 188 запитів на отримання публічної інформації, які надійшли поштою та електронною поштою, за результатами розгляду яких надано 184 відповіді, 2 запити не відповідали вимогам ст.1 Закону №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» та по 2 запитах термін надання відповіді не настав.
 
15 Листопада, 2023 р., 14:08
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу фізичних осіб-землевласників та землекористувачів, які отримали податкові повідомлення-рішення про сплату мінімального податкового зобов’язання, що провести звірку з питань достовірності нарахувань мінімального податкового зобов’язання можна в Центрах обслуговування платників (інформація щодо роботи ЦОП – за посиланням https://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda).
 
15 Листопада, 2023 р., 14:08
Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що для надсилання листів (запитів, звернень тощо) в електронному вигляді  до контролюючого органу платник може скористатися меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь