Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
04 Квітня, 2024 р., 14:42
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що будь-хто з платників має доступ до власної інформації стосовно своєї діяльності 24/7 за наявності електронного цифрового підпису. Так, в  Е-кабінеті (Електронний кабінет) діє електронний сервіс, з використанням якого платники мають можливість доступу у режимі реального часу до даних інтегрованих карток платників податків, а також отримання підтверджуючого документу щодо стану розрахунків платника з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення.
 
04 Квітня, 2024 р., 14:41
За січень-березень 2024 року платники податків Рівненщини перерахували до держбюджету 181,3 мільйонів гривень військового збору. За словами в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Рівненській області Івана Гілети, порівняно із січнем-березнем 2023 року сума надходжень зросла на 11 млн гривень.
 
04 Квітня, 2024 р., 14:41
ГУ ДПС у Рівненській області нагадує роботодавцям, що мінімальна заробітна плата — це законодавчо встановлений мінімум оплати за некваліфіковану, просту працю в розрахунку за місяць або годину роботи. Саме такий мінімум роботодавець може виплатити працівнику легально: нижчу оплату пропонувати та виплачувати власник бізнесу не має права.
 
03 Квітня, 2024 р., 14:31
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують жителям Рівненщини, що відповідно до норм Податкового кодексу України, фізичні особи, які мають у власності квартири, будинки, об’єкти нежитлової нерухомості, земельні ділянки є платниками податку за таке майно.
 
03 Квітня, 2024 р., 14:30
Протягом січня - березня 2024 року надходження податкових платежів до місцевих бюджетів Рівненщини склали 2 млрд 94 млн гривень. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, ця сума перевищує показники за аналогічний період 2023 року на 404 млн гривень.
 
03 Квітня, 2024 р., 14:30
Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що згідно з п.п. 267.6.5 п. 267.6 ст. 267 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.
 
02 Квітня, 2024 р., 14:59
Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує громадянам, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир – 60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, – 180 кв. метрів.
 
02 Квітня, 2024 р., 14:59
Платники податків Рівненщини продовжують підтримувати економіку країни, сумлінно сплачуючи до бюджету податки. Так, протягом трьох місяців  поточного року до бюджетів усіх рівнів платниками області сплачено 4 млрд 298 млн гривень. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, ця сума на 176,5 млн грн перевищує надходження відповідного періоду 2023 року.
 
02 Квітня, 2024 р., 14:59
ГУ ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що на вебпорталі ДПС України функціонує сервіс «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (http://zir.tax.gov.ua), де можна знайти «Запитання-відповіді» з роз’яснення податкового законодавства, «Нормативні та інформаційні документи», «Останні зміни в законодавстві», «Податковий календар».
 
01 Квітня, 2024 р., 14:13
Сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) регулюється Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь