Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкова політика

 
12 Грудня, 2023 р., 15:50
Фізичні особи – підприємці, які сплачують єдиний податок, мають право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО (далі – ПРРО), але мають застосовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій при реалізації технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів на території села, селища, якщо граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів). Водночас, РРО та/або ПРРО застосовується за наявності хоча б однієї з таких умов:      така роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;      такими фізичними особами – підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема, через Інтернет;      сільськими, селищними, міськими радами прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села, селища РРО та/або ПРРО. Разом з тим, у разі перевищення вказаного граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій фізичні особи – підприємці зобов’язані в місячний термін з дати перевищення зареєструвати та проводити розрахунки з застосовуванням РРО та/або ПРРО.  Крім того, такі суб’єкти господарювання зобов’язані вести облік товарних запасів з відображенням інформації про їх надходження та вибуття.
 
11 Грудня, 2023 р., 14:01
ГУ ДПС у Рівненській області вкотре повідомляє, що платникам податків Рівненщини продовжують неодноразово телефонувати шахраї,  використовуючи різні номери мобільних телефонів та просять перерахувати кошти на вказаний картковий рахунок.
 
11 Грудня, 2023 р., 14:00
ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що покупці мають можливість звернутись до ДПС у разі:
 
11 Грудня, 2023 р., 14:00
За січень - листопад 2023 року платники податків Рівненщини перерахували до зведеного бюджету 9 млрд 410 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 1 млрд 778 млн грн, або на 23 відсотки більше, ніж за аналогічний період минулого року. 
 
11 Грудня, 2023 р., 14:00
  Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) зберігання пального здійснюються суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності за наявності ліцензії.          Водночас, ст. 18 Закону № 481 встановлено, що на період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів з дня його припинення або скасування:          суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) має право зберігати пальне, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі до 2000 літрів на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, без отримання дозвільних документів (документів дозвільного характеру, ліцензії на право зберігання пального, результатів надання інших адміністративних послуг);          зберігання пального, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі понад 2000 літрів на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, здійснюється суб’єктом господарювання (у тому числі іноземним суб’єктом господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) на підставі безоплатного подання до територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, декларації про провадження господарської діяльності із зберігання пального.          Право на зберігання пального, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі понад 2000 літрів на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, набувається з моменту подання декларації до територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.
 
08 Грудня, 2023 р., 14:11
Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує роботодавцям, що оподаткування новорічних подарунків регулюють норми пп. 165.1.39 ст. 165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та Закон України «Про звільнення від оподаткування коштів, які спрямовуються на проведення новорічно - різдвяних свят для дітей і на придбання дитячих подарунків» від 30.11.2000 р. № 2117 (далі – Закон). Працює цей закон постійно, тобто щороку, однак, має свої часові рамки – з 15 листопада поточного року до 15 січня наступного року.
 
08 Грудня, 2023 р., 14:11
Термін «технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту», для цілей Закону України від 06 липня 1995 року №265, вживається у значенні, наведеному в Законі України від 12 травня 1991 року №1023-XII «Про захист прав споживачів».  При цьому, перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних РРО затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року №231.
 
08 Грудня, 2023 р., 14:10
Суб’єкти господарювання Рівненщини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, упродовж січня-листопада  поточного року сплатили до місцевих бюджетів області  1 млрд 8 млн гривень єдиного податку. 
 
07 Грудня, 2023 р., 14:51
Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області нагадують, що Порядок реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій затверджений Наказом Міністерства фінансів України № 547 від 14.06.2016 року із змінами і доповненнями. 
 
07 Грудня, 2023 р., 14:51
ГУ ДПС у Рівненській області звертає увагу, що користувачі мобільного застосунку «Моя податкова» мають можливість просто та швидко:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь