Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Своєчасна сплата єдиного внеску – це захищені соціальні гарантії для кожного

Дата: 12.04.2024 09:42
Кількість переглядів: 9

У Головному управлінні  ДПС у Рівненській області інформують, що за  рахунок погашення платниками Рівненщини заборгованості по єдиному внеску  за  січень-березень 2024 року  до бюджету надійшло 6,3 млн  гривень.

Звертаємо увагу роботодавців та громадян, що своєчасна сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) – це не лише обов’язок перед державою, але й захищені соціальні гарантії для кожного.

Наразі ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. 

Нагадуємо, що роботодавець, який не сплачує єдиний внесок, створює найманому працівникові проблеми з нарахуванням пенсії. Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» громадяни мають право на отримання пенсій та соціальних послуг із солідарної системи зокрема за наявності необхідного страхового стажу. Стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Періоди, за які в реєстрі відсутні дані про сплату ЄСВ, не враховуються, наймані працівники – застраховані особи втрачають страховий стаж для призначення пенсії і, відповідно, не враховується заробітна плата за ці періоди. Крім того, такі працівники не отримують належної компенсації втраченого заробітку у зв'язку зі страховим випадком.

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», а посадові особи, що винні в порушенні законодавства про збір та облік єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність (частина одинадцята ст. 9 Закону № 2464).  

Звертаємось до платників з проханням своєчасно сплачувати єдиний внесок, адже сьогодні,  в складний  воєнний час, кожна сплачена до бюджету гривня працює на перемогу. 

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків і зборів розміщена на субсайті Головного управління ДПС у Рівненській області (https://rv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

Також звертаємо увагу, що переглянути інформацію щодо заборгованості зі сплати єдиного внеску можливо в «Електронному кабінеті платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/), обравши в меню приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом».

Довідково: станом на початок квітня податківцями Рівненщини сформовано 992 вимоги  на суму 60,6 млн грн.  Дані вимоги надсилаються боржникам і, у випадку  несплати заборгованих сум єдиного внеску, після спливу строку для узгодження пред’являються до виконання до Державної виконавчої служби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь