Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель

Дата: 11.03.2024 16:26
Кількість переглядів: 70

Відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» за участі заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської.

Нагадаємо, Відділ внутрішнього аудиту ОДА аналізує попередні та фактичні суми закупівель, вартісні пороги. 

Цього разу предметом моніторингу стали недотримання вимог законодавства щодо здійснення публічних закупівель. Зокрема йшлося про оприлюднення документів – договору та додатків до нього, а також обґрунтування підстави для здійснення закупівлі. Це регламентує Постанова №1178, якою затверджено особливості здійснення торгів.

Людмила Шатковська зазначила, що проведений моніторинг встановив, що впродовж січня-лютого десять замовників порушили вимоги постанови. Це комунальні заклади, які переважно купляли дрова, електроенергію та дизельне паливо.

«Оприлюднення вивірених та затверджених документів дуже важливе, адже повністю знімає корупційну складову. Наприклад, у Рокитнівській громаді був зафіксований факт закупівлі дров’яної деревини у кінці лютого, а в обґрунтуванні вказано, що підстава – початок опалювального сезону. Окрім того, також було вказано наявність залишків. Також при аналізі продовжуємо виявляти завищені ціни та протоколи без підписів керівника», - прокоментувала начальниця Відділу внутрішнього аудиту ОДА Лариса Ковбасюк.

Нагадаємо, що на сайті РівнеОДА діє окремий розділ щодо проведених в області тендерів. Сторінка є відкритою та доступною для усіх користувачів.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь