Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Використання РРО та ПРРО має для суб’єкта господарювання чимало переваг

Дата: 28.02.2024 16:34
Кількість переглядів: 44

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що при здійсненні розрахункових операцій суб’єкти господарювання мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій. При цьому суб’єкт господарювання сам обирає той розрахунковий реєстратор, який оптимально підійде для ведення саме його виду діяльності: класичний чи програмний (ПРРО).

При цьому використання РРО/ПРРО має  для суб’єкта господарювання чимало переваг, серед яких: можливість підключення до РРО/ПРРО вагів; сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних; можливість зменшення ціни для привілейованих клієнтів; можливість фіксувати дату, час та деталі розрахунків; фіксація форми оплати; можливість формування звітності за будь-який період; можливість підрахунку будь-яких податків та знижок. 

Звертаємо увагу на можливість використання програмного забезпечення від ДПС, адже його користування і обслуговування - безкоштовне. Платники можуть самостійно зареєструвати ПРРО від ДПС, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/). Банер також містить нормативно-правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень, контакти відповідальних осіб ДПС, які надають роз’яснення, пов’язані з роботою ПРРО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь