Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вкладники недержавних пенсійних фондів мають право на податкову знижку

Дата: 16.02.2024 13:55
Кількість переглядів: 57

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу громадян, що  згідно з пунктом 14.1.170 статті 14 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), податкова знижка — це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року. Саме на цю суму дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за підсумками звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ. 

Пунктом 166.3.5 статті 166 ПКУ передбачено, що платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до складу податкової знижки, зокрема, наступні витрати, понесені протягом звітного року: 

-         суму витрат на сплату пенсійних внесків, сплачених платником податку за пенсійним контрактом із недержавним пенсійним фондом, але не більше, ніж сума, визначена в абзаці першому пп. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ; 

-         суму витрат на сплату пенсійних внесків за пенсійним контрактом із недержавним пенсійним фондом на користь члена сім’ї першого ступеня споріднення – 50 відсотків суми, визначеної в абзаці першому підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 ПКУ в розрахунку на кожного застрахованого члена сім'ї. 

Для отримання податкової знижки крім основних документів (копія паспорта та індивідуального податкового номеру, довідка про доходи і податкова декларація), до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податку на доходи фізичних осіб, потрібно також подати копії документів, які підтверджують сплату пенсійних внесків (пенсійний контракт, платіжні документи тощо). 

Більше про податкову знижку - за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024/ .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь