Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Джерела погашення податкового боргу

Дата: 12.02.2024 15:09
Кількість переглядів: 23

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що згідно з п.87.2 ст.87 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь-яке майно платника, з урахуванням обмежень, визначених ПКУ та іншими законодавчими актами. 

Якщо заходи щодо стягнення коштів, які перебувають у власності платника податків, не привели до повного погашення суми податкового боргу, або у разі недостатності у платника коштів для погашення податкового боргу, контролюючий орган визначає дебіторську заборгованість платника, строк погашення якої настав, джерелом погашення податкового боргу такого платника податків – абзац перший п. 87.5 ст. 87 ПКУ.

За недостатності у платника податків - філії чи відокремленого підрозділу юридичної особи майна для погашення його грошового зобов’язання або податкового боргу, джерелом погашення грошового зобов’язання або податкового боргу є майно юридичної особи, на яке може бути звернено стягнення згідно з ПКУ.

Перелік майна та коштів, які не можуть використовуватись  як джерела погашення податкового боргу платника податків, визначено п. 87.3 ст. 87 ПКУ.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь