Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дотримання вимог Закону про РРО – гарантоване уникнення штрафів та репутація сумлінного платника податків

Дата: 17.01.2024 16:27
Кількість переглядів: 35

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків про необхідність дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Зокрема, звертаємо увагу суб’єктів господарювання, які надають послуг таксі або проводять розрахунки при продажу товарів через мережу Інтернет, що такі підприємці повинні обов’язково застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахунків зі споживачами та надавати відповідні розрахункові документи.

Наголошуємо, що здійснення такої діяльності можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності.

Пам’ятайте, що дотримання вимог Закону № 265, а також офіційне оформлення трудових відносин з найманими працівниками – це не тільки гарантоване уникнення штрафів, а й репутація сумлінного платника податків.

Для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (торгівля без державної реєстрації, без застосування РРО, без наявності відповідних ліцензій тощо)  можна інформувати ДПС про такі випадки через чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь