Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Територіальні громади Рівненщини отримали понад 10 мільярдів гривень податкових платежів

Дата: 03.01.2024 15:56
Кількість переглядів: 40

За підсумками 2023 року до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 10 мільярдів 9 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Рівненській області.

Це на 13,6 відсотків більше проти 2022 року.

Як зазначив в.о керівника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, проти фактичних надходжень 2022 року місцеві громади Рівненщини отримали на 1 млрд 202 млн гривень податкових платежів більше. Це той додатковий фінансовий ресурс, який може бути спрямований на фінансування найбільш важливих соціальних питань та підтримки Збройни сил України. Оскільки бюджетоутворюючим для громад залишається ПДФО, повна легалізація всіх винятку робочих місць – пріоритетне питання для керівників органів місцевої влада.

Окрім ПДФО, фінансова основа бюджетів громад - єдиний податок та майнові податки. Тому активний обмін інформацією та діалог представників місцевого самоврядування з ДПС допоможуть громадам залучити додаткові кошти до бюджету. Саме лідери громад володіють повною інформацією про втілювані бізнес-проєкти, реальну кількість робочих місць та власників майна. Лише спільні зусилля фахівців ДПС та місцевого самоврядування допоможуть громадам отримувати кошти для вирішення своїх завдань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь