Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Рівненщині більше 81 тисячі платників боргують перед місцевими бюджетами

Дата: 25.10.2023 16:46
Кількість переглядів: 81

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області вкотре звертають увагу жителів Рівненщини, що для забезпечення виконання покладених на органи місцевого самоврядування функцій, вони повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси.

Наявність податкового боргу до місцевих бюджетів, в першу чергу, впливає на стабільність фінансової спроможності громад та подальше фінансування програм їх соціально-економічного розвитку, що вкрай актуально в умовах воєнного стану.

Станом на початок жовтня поточного року платники Рівненщини заборгували місцевим бюджетам 311,6 млн грн податкових платежів. При цьому боргують бюджетам громад як суб’єкти господарювання, так і громадяни. Зокрема, податковий борг представників бізнесу становить 177,4 млн грн, а фізичних осіб – 134,2 млн гривень. Разом з тим, 29280 фізичних та 303 юридичних особи мають незначні суми податкового боргу – до 100 гривень.

Найбільша сума податкового боргу до бюджетів громад припадає на майнові податки – 166,4 млн гривень.

Не зважаючи на те, що податківці проводять роз’яснювальну роботу, надсилають платникам повідомлення про сплату майнових податків, багато хто просто забуває розрахуватися з бюджетом.

Звертаємо увагу, що до боржників можуть застосовуватись як застережні заходи (направлення податкової вимоги, самостійне визначення боржником джерел погашення податкового боргу, реєстрація податкової застави, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду, стягнення готівки, звернення до суду щодо зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках у банках та інших фінансових установах, адміністративний арешт, реалізація майна, яке знаходиться в податковій заставі тощо).

Тож, шановні платники податків, слідкуйте за своєчасною сплатою податкових зобов’язань, не накопичуйте податкові борги та своєчасно розраховуйтесь з бюджетом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь