Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День ментального здоров`я - щодня

Дата: 10.10.2023 12:16
Кількість переглядів: 167

Як давно ви питали у себе: “Агов, друже, ти як?” Цікавилися колись своїм внутрішнім станом, турбувалися про своє психічне здоровʼя?

У День ментального здоровʼя, який щороку відзначається 10 жовтня, пропонуємо поставити собі таке питання і чесно на нього відповісти. Спробуйте знайти сили заглянути всередину себе і подивитися, що там насправді. Без страху перед осудом і упередженнями.

І якщо таки ви нині “не ок”, то спробуйте покращити свій психоемоційний стан. Як це зробити? Залежить від багатьох факторів. Обирайте, з огляду на свої потреби і можливості.

 Найперше – можна практикувати техніки самодопомоги

Наприклад, із Аптечки психологічної самодопомоги, яку можна подивитися або завантажити за посиланням: http://surl.li/jdqbt

Звернутися на одну з “гарячих ліній”

Якщо самотужки впоратися не виходить або варто з кимось поспілкуватися чи порадитися – зверніться на лінію психологічної підтримки. Інколи буває важливим і помічним – просто почути голос та пораду іншої людини. Обрати можна за посиланням: http://surl.li/lyrha

Звернутися до фахівця з охорони психічного здоровʼя (психолога, психіатра чи психотерапевта): http://surl.li/lyrcb

Кожна людина, навіть найміцніша духом і сильна фізично, може почуватися часом погано. Це нормально, і немає нічого соромного у тому, щоб звернутися до фахівця з ментального здоров'я. Або попросити підтримки у людей, яким довіряєш – адже це допомагає.

Зокрема, за даними згаданого дослідження, 52% українців помічають, що спілкування з іншими людьми позитивно впливає на їхній стан у період стресових подій.

Тож частіше запитуйте себе Ти як? й пильнуйте свій психічний стан. Адже з ним, як і з фізичним здоровʼям, діє принцип: чим раніше почати лікування – тим легше, швидше і менш затратним буде процес одужання.

Бережіть себе і будьте здорові!

 Допис зроблено у межах комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативою першої леді Олени Зеленської, що реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація «Пакт».

#тияк #worldmentalhealthday #howareyouФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь