Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заробили понад 2 мільйони гривень на «працевлаштуванні» людей за кордоном: кіберполіція викрила організовану групу шахраїв.

Дата: 28.09.2023 11:12
Кількість переглядів: 165

Зловмисники пропонували громадянам внести передоплату за надання послуг із працевлаштування за кордоном. У такий спосіб вони ошукали понад 180 осіб. Фігурантам повідомлено про підозру.

Шахрайську схему припинили оперативники управління протидії кіберзлочинам в місті Києві спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції обласного главку під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури м. Києва.

У травні цього року правоохоронці викрили 26-річного киянина, який організував злочинну схему та залучив до протиправної діяльності своїх знайомих. Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення: https://www.npu.gov.ua/.../pid-vyhliadom-nadannia-posluh...

Підприємливий чоловік ретельно продумав деталі вчинення злочинів та розподілив обов’язки між спільниками. За його вказівкою фігуранти створили три фіктивні підприємства для надання нібито юридичних послуг із працевлаштування за кордоном. Аферисти також рекламували свої «послуги» в інтернеті. Спілкування здійснювалося у форматі call-центру. Основною умовою була передоплата. Після отримання грошей на підконтрольні рахунки шахраї «зникали».

Встановлено, що за майже два роки злочинної діяльності учасники угруповання ошукали більше 180 громадян на понад 2 млн грн.

У ході кропіткої роботи та аналізу інформації, отриманої у ході розслідування, поліцейські ідентифікували ще трьох зловмисників. Правоохоронці провели санкціоновані обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, накопичувачі даних, банківські картки, документи, готівку тощо.

Слідчі відкрили кримінальне провадження чч. 3, 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії з метою встановлення можливих спільників.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь