Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підприємцю на замітку: діяльність, пов’язана з продажем товарів, вимагає застосування РРО чи ПРРО

Дата: 18.09.2023 16:35
Кількість переглядів: 54

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу підприємців, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі,  що вони зобов’язані проводити такі операції через належним чином зареєстровані в контролюючих органах РРО або ПРРО. Це передбачено нормами Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Нагадаємо, що  використання РРО/ПРРО є обов’язковим для  ФОП ІІ-ІV груп спрощеної системи оподаткування незалежно від виду діяльності й обсягу доходу та ФОП на загальній системі оподаткування. 

Виняток становлять такі фізичні особи-підприємці:  «єдинники» І групи; ФОП, які приймають оплату виключно банківськими переказами на реквізити IBAN;  ФОП ІІ-ІV груп, які здійснюють торгівлю на селі (з використанням книг обліку розрахункових операцій та розрахункових  книжок) за умов, що річний обсяг доходу на один структурний підрозділ за рік не перевищує 1,0 млн грн, торгівля здійснюється не в одному торговельному об’єкті з підакцизними товарами, не здійснюється дистанційна торгівля товарами та органом місцевого самоврядування не прийнято рішення про обов’язкове застосування РРО. 

При цьому суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій.

Більше інформації про РРО та ПРРО – у тематичному банері за посиланням http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/  або в ЗІР ДПС України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь