Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Платники податків Рівненщини сплатили до бюджету країни майже 6,8 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб

Дата: 14.09.2023 09:00
Кількість переглядів: 52

За січень-серпень 2023 року платники податків Рівненщини перерахували до зведеного бюджету 6 млрд 760 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 1 млрд 481 млн грн, або на 28 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

За словами в.о начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, із сплаченої суми майже 79 відсотків, або 5 млрд 318 млн грн отримали місцеві бюджети громад області.

Якщо порівнювати показники надходжень ПДФО до місцевих бюджетів у  поточному році із надходженнями за січень-серпень 2022 року, то приріст податку на доходи фізичних осіб склав 27,7 відсотків. В абсолютній величині додаткові надходження перевищили 1 млрд 153 млн гривень. 

Нагадаємо, що надходження  ПДФО є надважливими у формуванні  місцевих бюджетів, адже в структурі загальних надходжень він займає позицію лідера та становить до 77 відсотків. Такі ресурси дають можливість розвивати інфраструктуру, будувати, фінансувати необхідні проєкти, покращувати рівень життя мешканців громад. Тому важливо, щоб роботодавці дотримувались вимог трудового законодавства щодо офіційного оформлення працівників та своєчасної виплати заробітної плати на рівні не  менше встановленого законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь