Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нагадування суб’єктам господарювання

Дата: 08.09.2023 11:27
Кількість переглядів: 63

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує суб’єктам господарювання, що застосування РРО або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій є обов’язковим, зокрема, для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку 2 – 4 групи.

Реєстратори розрахункових операцій не є обов’язковими для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, або ж якщо вони здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл (з врахуванням певних законодавчих обмежень), проте у такому випадку при здійсненні розрахункових операцій слід застосовувати  розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.

Звертаємо увагу, що суб’єкт господарювання для проведення розрахунків самостійно обирає РРО чи ПРРО він буде застосовувати. Якщо надає перевагу ПРРО, то обирає самостійно – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО.

Безоплатний  ПРРО від ДПС розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна тут). Форма заяви для реєстрації ПРРО знаходиться тут.

У разі виникнення питань – звертайтесь до Центрів обслуговування платників або за телефоном «гарячої лінії» (0362) 692-628.

Крім того, запрошуємо підприємців, які мають намір працювати з безкоштовним ПЗ ПРРО ДПС, на практикуми по встановленню таких ПРРО, які проходять щосереди о 10-00 в приміщенні ГУ ДПС в Рівненській області за адресою: м.Рівне, вул.Відінська, 12.

В ході практикуму працівники ГУ ДПС допоможуть зареєструвати: господарську одиницю, програмний РРО (касу),  касира. Для цього необхідно мати з собою:

електронний цифровий підпис або електронні печатки у кількості, що відповідає кількості касирів, які будуть працювати на ПРРО,

телефон, планшет, ноутбук, на який буде встановлюватись ПРРО ДПС.

Для максимальної зручності підприємців та забезпечення оптимальної кількості учасників проводиться попередній запис. Записатись можна: за телефонами (0362) 692-628,   692- 566, 063-851-84-94, або залишивши заявку через комунікаційну податкову платформу:  rv.ikc@tax.gov.ua.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь