Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виплата пенсій та надання соціальних допомог напряму залежить від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Дата: 31.08.2023 10:33
Кількість переглядів: 45

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що станом на початок серпня поточного року  6457  платників податків Рівненщини мають заборгованість з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 145,3 млн гривень. Тож, вкотре нагадуємо суб’єктам господарювання, що вчасне здійснення державою зобов’язань перед громадянами, зокрема, виплата пенсій і надання соціальних допомог, напряму залежить від наповнюваності державних цільових фондів за рахунок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Наразі, завдяки щоденній роботі з податковими боржниками з єдиного соціального внеску, забезпечено зменшення кількість боржників порівняно з початком року та недопущено ріст самої заборгованості.

Зокрема, податківцями Рівненщини із метою скорочення заборгованості з єдиного соціального внеску впродовж січня-липня 2023 року до органів державної виконавчої служби на стягнення заборгованості передано 1656 вимог на загальну суму 23,6 млн гривень, в рахунок погашення боргу від органів державної виконавчої служби надійшло коштів на суму 4,4 млн гривень. У цілому на стягненні в державних виконавчих органах зараз перебуває заборгованість на суму 143,4 млн гривень.

В ГУ ДПС в області наголошують, що наявність заборгованості по сплаті єдиного внеску – це не лише недоотримання коштів державою, а ще й втрата особами, які підлягають загальнообов’язковому страхуванню страхового, стажу, а також права на пенсію. Тільки сумлінне ставлення платників до своїх обов’язків щодо своєчасної сплати внеску та розуміння необхідності термінового погашення заборгованості дозволить вирішити проблему створення нових боргів.

Нагадуємо, що переглянути інформацію щодо заборгованості зі сплати єдиного внеску можливо в «Електронному кабінеті платника», обравши в меню приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь