Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За результатами кампанії Декларування – 2023 до бюджету надійшло понад 17 млн грн податків і зборів

Дата: 18.08.2023 08:24
Кількість переглядів: 67

Під час проведення цьогорічної кампанії Декларування, декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік подали  4297 жителів Рівненщини, в яких задекларували 1 млрд 823 млн грн доходів. Про це поінформував в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

За словами керівника податкової служби області,  декларанти самостійно нарахували податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб у сумі 17,1 млн грн та 3,2  млн грн військового збору.

Станом на 01.08.2023 року до бюджету надійшло 14,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 2,6 млн гривень.

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що граничний термін сплати зобов’язання щодо задекларованої суми ПДФО та військового збору, відповідно до п.179.7 Податкового кодексу України, настав 01.08.2023 року, а тому декларантам доречно було б провести звірку щодо сплати для уникнення податкового боргу.

«Сплачуючи податки, кожен фінансово допомагає країні налагодити ефективну протидію загарбнику. Тому просимо платників, які відзвітувалися про доходи за 2022 рік, виконати свої податкові зобов’язання. Важливо, що частина сплаченого декларантами ПДФО зараховується до місцевих бюджетів. Тобто громади отримають вагомий додатковий ресурс для фінансування соціально-економічних питань», -  зазначив керівник податкової служби області Андрій Троцко.

Посадовець підкреслив, що в умовах воєнного стану декларування доходів – це особистий внесок кожного в обороноздатність країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь