Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформація про здійснення заходів щодо попередження насильства в сім'ї в Сарненському районі

Дата: 02.08.2023 12:50
Кількість переглядів: 295

Станом на 05. 07. 2023 року зареєстровано 433 усіх звернень, з них 359 звернень від жінок, 59 звернень від чоловіків, 15 звернення від дітей.

У Сарненському районі створено та функціонують 4 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у Рокитнівській, Немовицькій, Миляцькій та Вирівській територіальних громадах; спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб Сарненської територіальної громади. За перше  півріччя 2023 року Рокитнівською мобільною бригадою було здійснено - 63 виїзди, Немовицькою мобільною бригадою - 18 виїздів, Миляцькою - 12 виїздів, Вирівською мобільною бригадою – 23. Проведено  діагностику (оцінювання) психологічного стану постраждалої особи, оцінювання ризиків продовження чи повторного вчинення щодо неї насильства; надано інформування постраждалих осіб щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, зокрема інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб; роз’яснення постраждалим особам їх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання.

14.07.2023 Сарненською міською територіальною громадою та Висоцькою сільською радою в електронній формі через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади,були надіслані пропозиції для подальшого розгляду та можливості виділення державної субвенції  місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у 2023 році згідно порядку, затвердженого постановою Кабінететом Міністрів України від 02.06.2023 № 559.

03.06.2023 на базі жіночної консультації Сарненської ЦРЛ презентували кабінет безбар’єрного доступу де місцеві жінки або жінки ВПО, які змушені були переїхати до інших регіонів внаслідок війни в Україні і які постраждали від гендерно-обумовленого насильства, зможуть отримати кваліфіковану медико-психологічну допомогу. Тут встановлено сучасне медичне обладнанням з урахуванням потреб людей з інвалідністю. В них за потреби можна цілодобово отримати медичну і психологічну допомогу конфіденційно та безкоштовно. Цю ініціативу впроваджує НГО « Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», сам кабінет обладнано Благодійним фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках заходів гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Сарненським районним відділом поліції ГУНП в Рівненській області взято на профілактичний облік 327 кривдників, відділенням поліції №2 Сарненського районного відділу поліції смт. Рокитне - 209, відділенням поліції №1 Сарненського районного відділу поліції м. Дубровиця - 133   та забезпечено проведення з ними профілактичної роботи в порядку, визначеному законодавством.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь