Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДІЯЛЬНІСТЬ СПОСТЕРЕЖНОЇ КОМІСІЇ САРНЕНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 28.06.2023 09:29
Кількість переглядів: 136

Фото без описуУ своїй діяльності спостережна комісія райдержадміністрації керується Конституцією України, Кримінальним, Кримінально-виконавчим кодексами України, Законом України «Про місцеві державні адміністрації», постановою Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 № 429 (із змінами), іншими актами законодавства.

Згідно п.п.4 п.19 Положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 01.04.2004 № 429 із змінами, голова спостережної комісії інформує громадськість через засоби масової інформації про результати діяльності комісії не рідше ніж раз на пів року та подає щороку до 1 лютого звіт органу, що її утворив.

Спостережна комісія райдержадміністрації здійснювала свою діяльність відповідно до затвердженого плану роботи на І півріччя 2023 року.

За повідомленням Сарненського районного відділу ФДУ «Центр пробації» у Рівненській області від 23 червня 2023 року № 40/17/1317-23, з місць позбавлення волі впродовж  звітного періоду 2023 року звільнилось умовно-достроково три особи, які прибули на проживання в Сарненський район та з’явилися до Сарненського районного відділу ФДУ «Центр пробації» у Рівненській області.

Станом на 23.06.2023 на обліку Сарненського РВ ФДУ «Центр пробації» у Рівненській області перебуває 145 осіб, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі:

- засуджених з випробовуванням з іспитовим строком – 111 осіб;

- засуджених до громадських робіт – 9 осіб;

- засуджених до виправних робіт – 1 особа;

- засуджених до позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю – 19 осіб;

- засуджених до штрафу – 5 осіб.

Протягом І півріччя  2023 року з установ відбування покарань надійшло 6 запитів на перевірку місця проживання та реєстрації засуджених після їх звільнення. Запити було розглянуто та виконано позитивно.

Громадяни з числа звільнених осіб за допомогою з питань відновлення документів, працевлаштування, забезпечення житлом, направлення на навчання, на лікування, в інтернатні установи, у І півріччі 2023 року, до спостережної комісії не звертались.

Державною установою «Катеринівська виправна колонія (№46)»,           на розгляд спостережної комісії Сарненської райдержадміністрації направлені супровідні листи з матеріалами від 07.02.2023 № 7/447                   в кількості 6  та від 16.02.2023 № 7/646 в кількості 9  для їх розгляду та дальшого внесення подань до суду.

Відповідно  змін  до Постанови КМУ від 01.04.2004 № 429 (ПКМУ від 25.11.2022 № 1314), внесення спільних подань органів і установ виконання покарань та  спостережних комісій про умовно-дострокове звільнення та заміну невідбутої частини покарання більш м’яким покаранням у виді обмеження волі до суду - не передбачено.

Натомість, завданнями спостережної комісії Сарненської районної державної адміністрації залишаються погодження:

- постанови начальника кримінально-виконавчої установи закритого типу щодо зміни умов тримання засуджених у межах однієї виправної колонії, якщо постанова передбачає збільшення обсягу встановлених для засуджених обмежень і більш суворі умови тримання;

- подання адміністрації виправної колонії щодо переведення засуджених до виправної колонії з вищим рівнем безпеки;

- подання про переведення засуджених для подальшого відбування покарання з одного виправного центру до іншого;

- виконання інших функцій відповідно до законодавства.

У звітному періоді 2023 року підготовлені та скеровані клопотання спостережної комісії посадовим особам органів місцевого самоврядування про здійснення заходів соціального патронажу, громадського контролю (за участю громадських організацій розташованих на підвідомчій території), проведення заходів виховного характеру за місцем роботи (навчання) і проживання протягом невідбутої частини покарання з особами умовно-достроково звільненими від відбування покарання. Особі, звільненій умовно-достроково підготовлена і доведена відповідна пам’ятка.

Підготовлено план роботи спостережної комісії на ІІ півріччя 2023 року.

Проблемні питання у діяльності спостережної комісії райдержадміністрації, які б потребували вирішення відсутні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь