Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги платників податків: заяву на отримання довідки про відсутність заборгованості заповнюйте правильно!

Дата: 08.06.2023 10:11
Кількість переглядів: 81

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу, що відповідно до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справляння яких покладено на контролюючі органи, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018р. №733 (далі – Порядок №733), для отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, платником подається заява за встановленою формою до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Заява подається платником (на його вибір) в паперовій формі до контролюючого органу за основним місцем обліку або в електронній формі з використанням ІКС «Електронний кабінет» або ІКС «Єдине вікно подання електронної звітності».

Заповненню підлягають усі реквізити Заяви.

У формі Заяви передбачені поля для заповнення таких обов’язкових реквізитів (пункти 3, 4).

Зокрема, у пункті 3 Заяви заявником вказується назва, номер та дата прийняття нормативно-правового акта, положеннями якого передбачено необхідність підтвердження відсутності у платника заборгованості з платежів, контроль за справляння, яких покладено на контролюючі органи. Такі вимоги містяться у численних законах України, нормативно-правових актах Кабінету Міністрів України, інших центральних органів виконавчої влади, тощо.

Так, у Заяві має бути вказано вид відповідного акта законодавства (повний або скорочений варіант), його номер (реєстраційний індекс), дату прийняття (зазвичай зазначається цифровим або словесно-цифровим способом) та індивідуальну назву (зазначається у лапках).

При цьому неприпустимим є зазначення у пункті 3 Заяви посилання виключно на Порядок №733 та/або наказ Міністерства фінансів України від 03.09.2018 №733.

У пункті 4 форми Заяви має бути зазначено найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) буде подано Довідку.

Тому відсутність у пункті 4 Заяви інформації про особу, до якої буде подано Довідку – наприклад зазначення у пункті 4 Заяви : «за вимогою», «Не визначено», «тендерному комітету» або власної назви платника – є неприпустимим.

У разі, якщо окремі реквізити поданої Заяви заповнено некоректно, це є підставою у відмові прийнятті до розгляду такої Заяви.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь