Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З початку 2023 року платники податків Рівненщини сплатили понад 1,6 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

Дата: 27.03.2023 16:18
Кількість переглядів: 1245

За січень - лютий поточного року платники Рівненської області сплатили 1 млрд 630 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 535,5 млн грн, або на 48,9 відсотка більше за показник відповідного періоду  2022 року.

Із загальної суми сплати до держбюджету надійшло 346,8 млн грн ( +115,2 млн грн, або +49,7% до 2022 року), а до бюджетів громад Рівненщини – 1 млрд 283 млн гривень ( +420,3 млн грн, або +48,7% до 2022 року). Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.

Він зазначив, що завдяки збереженню економічної активності та офіційним робочим місцям щомісяця бюджети всіх рівнів отримують належні суми ПДФО.  В свою чергу, податківці області спільно з керівниками територіальних громад систематично проводять роботу по забезпеченню додаткових надходжень до бюджетів, зокрема, шляхом легалізації найманої праці та детінізації заробітної плати; залучення до декларування громадян; активізації дій з органами місцевого самоврядування щодо боротьби з мінімізаторами заробітної плати (виплати заробітної плати у розмірах меншому за мінімальний); контролю за надходженнями податку на доходи фізичних осіб від інших доходів.

«Фінансова підтримка держави у період воєнного стану кожним платником податків  – важлива передумова для належного фінансування національного спротиву задля безпеки кожного з нас і майбутньої перемоги над загарбником», –  наголошує керівник ГУ ДПС в області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь