Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Скористайтесь можливістю задекларувати свої активи у рамках податкової амністії

Дата: 22.02.2023 08:33
Кількість переглядів: 1109

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу, що кампанія одноразового добровільного декларування (так звана податкова амністія), запроваджена для фізичних осіб, які мають бажання розкрити свої реальні активи, придбані за доходи, що свого часу не були оподатковані, завершується вже цього місяця.

Нагадаємо, що декларування активів у межах податкової амністії є добровільним — фізичні особи можуть скористатися цим інструментом за власним бажанням. 

Чому варто взяти участь у цій  кампанії? Перш за все тому, що податкова амністія — це остання можливість для громадян легалізувати свої статки та уникнути відповідальності за ухилення від сплати податків. Зокрема, це стосується осіб, які отримували зарплатню «в конверті», здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, приховали від оподаткування іноземні доходи тощо.

Які активи можна задекларувати? Це нерухомість, земельні ділянки, автомобілі, предмети мистецтва, антикваріат, ювелірні вироби, цінні папери чи валютні цінності тощо.

Головне, що податкова амністія поширюється на активи, одержані за рахунок доходів, які підлягали оподаткуванню, та з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року.

Зверніть увагу, для легалізації статків ставка збору, який необхідно буде сплатити за результатами поданої декларації, в рази менша, ніж звичайна ставка податку на доходи фізичних осіб. У разі своєчасної та повної сплати  такого збору, держава надає громадянам гарантії не притягнення їх до відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства у минулому.

Тож переваг у податкової амністії чимало. Але сьогодні, коли ми говоримо про сучасний європейський підхід до сплати податків, особливо коли країна протидіє ворожій агресії, напевно кожен має проаналізувати що він зробив для перемоги і виявити свідому громадянську позицію щодо сплати податків.

Тож закликаємо громадян не зволікати та скористатись можливістю легалізувати активи, з яких станом на 1 січня 2021 року не були сплачені податки. 

Скористайтеся можливістю вийти на новий рівень для того, щоб рухатись далі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь