Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

Дата: 17.02.2023 08:10
Кількість переглядів: 1331

Додаток З

до Порядку передачі документації
для надання висновку з оцінки впливу
на довкілля та фінансування оцінки впливу на
довкілля

(дата офіційного опублікування в Єдиному
реєстрі з оцінки впливу на довкілля
(авто матично ге перу ється програмними
засобами ведення Реєстру, не зазначається
суб’єктом господарювання)

__________ 20292910027_________

(реєстраційний номер справи про оцінку впливу
на довкілля планованої діяльності)

ОГОЛОШЕННЯ

про початок громадського обговорення звіту
з оцінки впливу на довкілля

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

  1. Планована діяльність

Спеціальне користування надрами з метою видобування незмінених та порушених вивітрюванням кварцових діоритів та гранодіоритів Томашгородського III родовища, що знаходиться в межах Сарненського району Рівненської області.

Основні технологічні рішення

Планованою діяльністю передбачена розробка родовища відкритим способом - кар’єром.

Розкрив на родовищі представлений грунтово-рослинним шаром (далі ГРШ) і пісками.

Розробка пухких порід розкриву проводиться екскаватором з навантаженням їх у автосамоскиди для транспортування у зовнішні відвали для складування.

Корисна копалина представлена діоритами та гранодіоритами. Для виконання видобувних робіт використовуватиметься наступна схема:

  • попереднє рихлення корисної копалини буро-вибуховим способом;
  • розробка корисної копалини екскаватором та завантажування їх у автосамоскиди для транспортування до дробарно-сортувального цеху.

Роботи по зняттю ГРІЛІ із площі родовища виконуються згідно календарного плану відпрацювання родовища.

Зняття грунтово-рослинного шару здійснюється окремо бульдозером ДЗ - 171.1 ( Т - 130) або аналогічним.

Після зняття ГРШ виконується розробка пухких порід розкриву екскаватором Е - 2503, ЕКГ- 5А - У, Hyundai R500LC - 7, Е - 2503 або аналогічним та навантаженням їх у автосамоскиди БелАЗ - 540А, БелАЗ - 7522, БелАЗ - 7540В, БелАЗ - 75405, МАЗ - 5549, МАЗ - 5551, КамАЗ -43101 або аналогічні для транспортування у зовнішні відвали для складування.

Перед складуванням порід розкриву з поверхні, передбаченої для розміщення відвалу, знімається грунтовно-рослинний шар у бурти, з яких він відвантажується навантажувачем у автосамоскиди та транспортується у склади для зберігання.

Родовище відпрацьовується відкритим способом із застосуванням буровибухових робіт, на основі Типового проекту' на проведення вибухових робіт методом свердловинних зарядів.

 

Проведення видобувних робіт виконується за допомогою екскаватора ЕКГ-5А-У, HYUNDAI R500LC-7 або аналогічних із завантаженням корисної копалини в автосамоскиди БелАЗ - 540А, БелАЗ - 7522, БелАЗ - 754013, БелАЗ - 75405 або аналогічні.

Буріння свердловин здійснюється буровим станком СБУ - 100, СБУ - 125 або аналогічними. Вибухові роботи на кар’єрі проводяться методом свердловинних зарядів. Вибухові роботи проводяться спеціалізованою підрядною організацією.

Подріблення негабатиру виконується екскаватором HYUNDAI R500LC-7 або аналогічним з навісним обладнанням гідромолот KWANGLIN SC 500 S або аналогічним. Транспортування гірничої маси до дробарно-сорту вального цеху здійснюється автосамоскидами БелАЗ - 540А, БелАЗ - 7522, БелАЗ - 7540В, БелАЗ - 75405.

Після подрібнення та сортування, готова продукція завантажується навантажувачем ZL - 50G, KL-55 або аналогічними в автомобільний та залізничний транспорт споживачів.

Для допоміжних робіт використовується трактор МТЗ - 80 або аналогічний та автогрейдер ДЗ - 99 або аналогічний.

Відповідно до проекту рекультивації родовища, відпрацьований простір у результаті розробки родовища буде рекультивовано під водойму після повного відпрацювання кар’єру.

Місце провадження планованої діяльності Томашгородське III родовище діоритів, гранодіоритів розташоване на відстані близько 300 м на схід від емт.Томашгород на території Рокитнівської територіальної громади Сарненського району Рівненської області, на земельних ділянках загальною площею 43,0 га.

Площа ліцензійної ділянки- 35,45 га, площа гірничого відводу- 59,2га, площа земельного відводу - 91,9906 га. Додатковий земельний відвід не потрібен.

  1. Суб’єкт господарювання

Акціонерне товариство "Українська залізниця" в особі філії "Центр
управління промисловістю" Акціонерного товариства "Українська залізниця
виробничого підрозділу "Томашгородський кар'єр", код ЄДРГІОУ 40081389

(повне найменування юридичної особи, код згідно з ЄДРПОУ або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи - підприємця,
ідентифікаційний код або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від
прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному
контролюючому органу і мають відмітку у паспорті)

Місцезнаходження юридичної особи: 02099, м. Київ, вул. Санаторна, руд. 12/1, тел. (044)309-69-82, (044)306-69-81

місцезнаходження виробничого підрозділу - 34240, Рівненська обл., Сарненський район, смгЛ’омашгород, вул. Садова, 22, гел, 099 978 1415

місцезнаходження юридичної особи або місце провадження діяльності фізичної особи - підприємця (поштовий індекс,

адреса, контактний номер телефону)

  1. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України_________________

(зазначити найменування органу,

поштова адреса: 03035, м.Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 35; електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua. тел./факс +38 (044) 206-31-40. +38 (044) 206-31-50: контактна особа: заступник директора департаменту - начальник відділу оцінки впливу на довкілля Департаменту екологічної оцінки, контролю та екологічних Фінансів -Г'рицак Олена Анатоліївна____________________

місцезнаходження, номер телефону та контактна особа)

  1. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля

Відповідно до законодавства, рішеннями про провадження планованої діяльності будуть: Спеціальний дозвіл на користування надрами, що видається Державною службою геології та надр України:   Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

стаціонарними джерелами, що видається Департаментом екології та природних ресурсів Рівненської ОДА

(вид рішення про провадження планованої діяльності, орган, уповноважений його видавати, нормативний документ,

що передбачає його видачу)

  1. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань

Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.

Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без і     необхідності їх обгрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій

формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

Тимчасово, на період дії та в межах території карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до повного його скасування та протягом ЗО днів з дня скасування карантину, громадські слухання не проводяться і не призначаються на дати, що припадають на цей період.

Громадські слухання (перші) відбудуться - дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань не визначено.

(зазначити дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань)

Громадські слухання (другі) відбудуться

                                                                         (вказати дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань)

  1. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності

Міністерство захисту довкілля та.природних ресурсів України

(зазначити найменування органу,

поштова адреса: 03035, м.Київ, вул. Митрополита Василя Литовського, буд. 35; електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua. тел./факс +38 (044) 206-31-40. +38 (044) 206-31-50; контактна особа: заступник директора департаменту - начальник відділу оцінки впливу на довкілля Департаменту' екологічної оцінки, контролю та екологічних фінансів - Гойнак Олена Анатоліївна

місцезнаходження, номер телефону та контактну особу)

  1. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

(зазначити найменування органу,

поштова адреса: 03035, м.Київ. вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 35: електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua. тел./факс +38 (044) 206-31-40. +38 (044) 206-31-50; контактна особа: заступник директора департаменту - начальник відділу оцінки впливу на довкілля Департаменту екологічної оцінки, контролю та екологічних фінансів - Грицак Олена Анатоліївна                     ______________________

місцезнаходження, номер телефону та контактну особу)

Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.

  1. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності

_________ Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 434 аркушах___

 

  1. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитися з ними
    1. Сарненська РДА Рівненської області. 34500.Рівненська обл., м. Сарни, вул. Демократична.51, з 03 лютого 2023 року
    2. Томашгородська селищна рада Рокитнівеької територіальної громади Сарненського району Рівненської області. 34240 Рівненська обл., Сарненський р-н. смт. Томашгород, вул. Соборна, буд. 22, з 03 лютого 2023 року
    3. Виробничий підрозділ «Томашгородський кар’єр» Філії «Центр управління промисловістю» Акціонерного товариства «Українська залізниця». 34240, Рівненська обл.. Сарненський район.смт.Томашгород. вул. Садова. 22. з 03 лютого 2023 року

(найменування підприємства, установи, організації, місцезнаходження, дата, з якої громадськість може ознайомитися з документами, контактна-особа)

Зауваження громадських організацій та окремих громадян надсилати до Сарненської РДА (на адресу: 34500, Рівненська обл., Сарненський р-н, м. Сарни, вул Демократична 51) протягом 30 календарних днів з дати опублікування. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь