Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Завдяки легальним доходам жителів Рівненщини до бюджету надійшло майже 740 мільйонів гривень ПДФО

Дата: 14.02.2023 08:24
Кількість переглядів: 1089

Упродовж січня 2023 року з легальних доходів платників податків Рівненщини до бюджету сплачено 739,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума залучених надходжень ПДФО до бюджетів усіх рівнів на 249,1 мільйона гривень, або 51% перевищує показники січня 2022 року.

Із загальної суми сплаченого ПДФО 155,4 мільйона гривень  надійшло до держбюджету (+ 52,4 млн грн до січня 20222 року).  Решту суми, а це 584 мільйона гривень (+ 196,7 млн грн до січня 20222 року), отримали  місцеві бюджети області.

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий, у 2023 році фінансова спроможність кожної з громад, насамперед,   визначатиметься кількістю легальних робочих місць. А це означає, що органи місцевої влади та податкової служби повинні спільно працювати на результат – залучення до бюджетів передбачених законом податків. 

Водночас податківці нагадують, що підтримати країну фінансово можуть громадяни, які відзвітуються у рамках податкової амністії: держава запропонувала до 1 березня 2023 року на компромісних умовах подати одноразову добровільну декларацію про активи, що придбані у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування, та сплатити відповідний збір.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь