Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дотримання суб’єктами господарювання порядку проведення розрахунків у сфері роздрібної торгівлі - користь споживачам і бюджету країни

Дата: 13.10.2022 14:54
Кількість переглядів: 90

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області констатують, що число суб’єктів господарювання, які використовують у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій, у тому числі програмні РРО, постійно збільшується.

При цьому дотримання порядку проведення розрахунків за товари (послуги) у сфері роздрібної торгівлі суб’єктами господарювання завжди приносить користь не тільки споживачам і бюджету країни, а й поліпшує, в частині контролю за залишками асортиментного переліку товарів, роботу платників податків, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій.

Зверніть увагу, що застосування РРО/ПРРО підвищує ефективність контролю за дотриманням законодавства у сфері захисту прав споживачів завдяки праву останніх вимагати фіскальний чек. Чому важливо отримати не просто накладну чи від руки написаний документ, а саме фіскальний чек? Тому, що фіскальний чек - це ідентифікація другої сторони вашої угоди, тобто  підтвердження суб’єкта господарювання, суму, дату та час покупки. Крім того, це запорука отримання якісного, безпечного та сертифікованого товару, виконання продавцем гарантійних зобов’язань, а також сплати усіх належних податків до державної скарбниці.

Тож норми обов’язкового використання РРО/ПРРО сприяють збільшенню надходжень до бюджету країни, посиленню захисту прав споживачів та створенню рівних і цивілізованих умов ведення бізнесу.

Це, у свою чергу, посилює спроможність нашої держави забезпечувати нагальні потреби її захисників та захисниць в умовах воєнного стану та належної соціальної підтримки громадян.

Довідково: на Рівненщині розрахункові операції з покупцями із використанням касових апаратів  здійснюють більше 9,6 тисяч суб’єктів господарювання, якими зареєстровано майже 11,8 програмних та  класичних РРО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь