Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Видача російських паспортів на тимчасово окупованих територіях є незаконною та не визнається в Україні й у світі

Дата: 10.08.2022 18:10
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

Ворожа примусова паспортизація є незаконною та не визнається в Україні й у світі

Останнім часом на тимчасово окупованих українських територіях набирає обертів примусова паспортизація. Разом з нашими територіями росія хоче привласнити і громадян України.

У рік окупації українського Криму в росії був прийнятий закон, згідно з яким українців, які там мешкали, насильно прирівняли до громадян російської федерації. У 2019 році було внесено зміни, якими спростили процедуру отримання громадянства для жителів ОРДЛО. Вже у 2022-му процедуру паспортизації розширили на мешканців, які проживають на територіях Луганської та Донецької областей, а згодом – і на всі інші регіони, які опинилися в тимчасовій окупації внаслідок повномасштабного вторгнення.

Видача російських паспортів на тимчасово окупованих територіях робить українців заручниками країни-агресора, яка в такий спосіб змушуватиме їх брати участь у бойових діях проти нашої держави. Наявність російського «паспорта» – це ще й загроза бути депортованим із України.

Насильницька паспортизація є незаконною та не визнається в Україні й у світі, оскільки суперечить принципам і нормам міжнародного права і є порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Україна послідовно відстоює позицію невизнання громадянства держави-агресора, яке українці насильно отримали на окупованих нею землях. Водночас, на законодавчому рівні закріплено нелегітимність «паспортних документів», які видаються державою-агресором.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь