Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перелік товарів критичного імпорту розширено низкою соціально важливих позицій. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду.

Дата: 16.03.2022 20:48
Кількість переглядів: 249

Перелік товарів критичного імпорту розширено низкою соціально важливих позицій. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду.

Так, до переліку критичних товарних категорій додано води (мінеральні та газовані), ферментовані або сквашені молочні продукти, сіль, тютюнову сировину, сировину для виробництва товарів легкої промисловості, медицини.

Також до списку увійшли товари, необхідні для промисловості та будівництва, як то полімери, засоби для паяння та зварювання металів, скло, металоконструкції тощо.

Рішення Уряду передбачає розширення переліку товарів, які мають критичне значення, як для потреб безпеки та оборони, енергетики, життєдіяльності суспільства та охорони здоров'я, так і для забезпечення галузей промисловості необхідною сировиною та комплектуючими за рахунок їх імпорту з-за кордону.

Нагадаємо, що даний перелік товарів, відповідно до Законів України “Про правовий режим воєнного стану”, “Про валюту і валютні операції” був запроваджений відповідною Постановою Кабінет Міністрів України №153 від 24 лютого 2022 року та оновлюється постійно, що дає можливість Національному банку забезпечити здійснення транскордонних валютних платежів за операції з імпорту товарів.

Міністерство економіки України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь