Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робоча поїздка голови Сарненської райдержадміністрації Олександра Кохана до територіальних громад району

Дата: 10.02.2022 14:11
Кількість переглядів: 193

Фото без описуФото без описуРобоча поїздка голови Сарненської райдержадміністрації Олександра Кохана до територіальних громад району

Вчора голова Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан разом із директором департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петром Коржевським, директором департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олегом Вівсяником та заступником голови райдержадміністрації Любов’ю Мацигон відвідали з робочим візитом Рокитнівську, Березівську та Старосільську територіальні громади.

Спершу керівництво району та профільних департаментів ОДА відвідали Рокитнівську територіальну громаду. Ознайомилися з роботою приймального відділення КНП «Рокитнівська БЛІЛ» та КНП «Рокитнівський ЦПМСД».

Нагадаємо, що приймальне відділення у смт Рокитне відкрили наприкінці минулого року у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Тож, відтепер пацієнти тут отримують всю необхідну допомогу. Уже працює рентген, узд та лабораторія. Тривають роботи по встановленню КТ. Також розробляється ПКД для встановлення кисневої станції на території лікарні.

«Особисто поспілкувались з персоналом та переконались, що і лікарі і медичні сестри отримали у січні зарплату, яка гідно оцінює їх працю. Це ще раз підтверджує факт, що держава дійсно турбується про медиків щодня», - зазначив Олександр Кохан після огляду медичних закладів Рокитнівської громади.

Нагадаємо, що минулого року Президент України підписав указ, який передбачає значне підвищення зарплати медиків: не менше 13,5 тис. грн для середнього медперсоналу і 20 тис. грн для лікарів.

Наступний об’єкт візиту – це Березівський ліцей, в якому сьогодні навчається 900 школярів. Спільно з головою Березівської територіальної громади Миколою Мариничем оглянули усі приміщення закладу та обговорили першочергові заходи, які необхідно виконати для того, щоб покращити умови для навчання дітей.

Також , у ході робочого візиту учасники делегації відвідали Старосільську громаду. Разом з головою Старосільської територіальної громади Михайлом Кузьмичем оглянули Дроздинський ліцей.

«Сьогодні мене приємно вразив сучасний підхід до викладання предмету «Захист України» у Дроздинському ліцеї Старосільської громади. Адже, тут встановили інтерактивний тир для віртуальних занять стрільбою. За допомогою такого програмного комплексу учні можуть практично формувати навички прицільної стрільби», - поділився голова Сарненської райдержадміністрації на своїй сторінці у фейсбук.

Зазначимо, що Дроздинський ліцей це вже другий навчальний заклад в Старосільській громаді, де встановили інтерактивний тир. У січні поточного року такий же програмний комплекс закупили для школярів Старосільського ліцею.

Олександр Кохан наголосив, що це хороший приклад для наслідування іншим навчальним закладам. Адже використовуючи сучасні підходи до навчання вдасться виховати сильних та мужніх захисників держави.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь