Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги громадськості

Дата: 31.01.2023 15:49
Кількість переглядів: 454

Фото без опису

Згідно п.п.4 п.19 Положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 01.04.2004 № 429 із змінами, голова спостережної комісії інформує громадськість через засоби масової інформації про результати діяльності комісії не рідше ніж раз на півроку та подає щороку до 1 лютого звіт органу, що її утворив.

У своїй діяльності спостережна комісія райдержадміністрації керується Конституцією України, Кримінальним, Кримінально-виконавчим кодексами України, Законом України «Про місцеві державні адміністрації», постановою Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 № 429 (із змінами), іншими актами законодавства.

Спостережна комісія райдержадміністрації здійснювала свою діяльність відповідно до затвердженого плану роботи на 2022 рік.

Формою роботи комісії є проведення засідань. За звітний період 2022 року спостережна комісія провела 16 засідань, за результатами яких було прийнято 16 постанов, підготовлено 16 протоколів за 95 матеріалами, а саме:

-  86 матеріалів щодо умовно-дострокового звільнення засуджених;

-  7  матеріалів щодо заміни невідбутої частини покарання більш м’яким покаранням у виді обмеження волі засуджених;

- 1 матеріал щодо переведення з дільниці соціальної реабілітації до дільниці ресоціалізації установи;

- 1 матеріал щодо переведення з дільниці ресоціалізації до дільниці посиленого контролю засудженого.

За повідомленням Сарненського районного відділу ФДУ «Центр пробації» у Рівненській області  від 31.12.2022  № 40/17/2793-22 на обліку перебуває 131 особа, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі:

- засуджених з випробовуванням з іспитовим строком – 100 осіб;

- засуджених до громадських робіт – 4 особи;

- засуджених до виправних робіт – 1 особа;

- засуджених до позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю – 20 осіб;

- засуджених до штрафу – 6 осіб.

 Впродовж  2022 року 5 осіб звільнились умовно-достроково від подальшого відбування покарання та прибули на проживання за місцем реєстрації.

Громадяни з числа звільнених осіб за допомогою з питань відновлення документів, працевлаштування, забезпечення житлом, направлення на навчання, на лікування, в інтернатні установи, у 2022 році, до спостережної комісії не звертались.

Впродовж 2022 року направлено 33 клопотання спостережної комісії райдержадміністрації до судових органів щодо розгляду матеріалів про умовно-дострокове звільнення засуджених.

Також підготовлено та скеровано клопотання спостережної комісії посадовим особам органів місцевого самоврядування про здійснення заходів соціального патронажу, громадського контролю (за участю громадських організацій розташованих на підвідомчій території), проведення заходів виховного характеру за місцем роботи (навчання) і проживання протягом невідбутої частини покарання з особами умовно-достроково звільненими від відбування покарання. Особам, які звільнені умовно-достроково підготовлено і доведено відповідні пам’ятки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь