Сарненська районна державна адміністрація
Рівненська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Покроково про те, як громадам, які безоплатно приймають переселенців, отримати компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг

Дата: 15.03.2022 09:47
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

Покроково про те, як громадам, які безоплатно приймають переселенців, отримати компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг

Мова про усі витрати пов'язані з теплопостачанням, водопостачанням, водовідведенням, поводженням з побутовими відходами та його вивезенням, газопостачанням, постачанням електроенергії, купівлею дров, пелетів, вугілля та інших видів палива.

Роз'яснюємо, як це працює більш детально.

Алгоритм дій наступний:

?Орган місцевого самоврядування організовує розміщення тимчасово переміщених осіб на базі закладів, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності на безоплатній основі.

?Відповідний заклад, підприємство, установа чи організація комунальної форми власності здійснює оплату комунальних послуг до 20-го числа місяця, наступного за звітним, у якому були отримані комунальні послуги. (наприклад, оплатити до 20 квітня 2022 року рахунки за надані комунальні послуги у березні 2022 року).

?Інформація про оплату комунальних послуг надається відповідному органу місцевого самоврядування.

?Орган місцевого самоврядування не пізніше третього робочого дня після оплати подає до відповідної обласної військової адміністрації заяву встановленої форми на отримання компенсації разом з підтвердними документами щодо фактичної оплати послуг.

?Обласні військові адміністрації протягом двох робочих днів після отримання заяв скеровують узагальнену інформацію від органів місцевого самоврядування до Мінрегіону.

?Мінрегіон узагальнює інформацію, надану військовими адміністраціями, та готує проект рішення Кабінету Міністрів України про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для компенсації.

?Орган місцевого самоврядування отримує компенсацію.

?Дякуємо усім громадам, що дали прихисток переселенцям!

Мінрегіон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь